Twirling

Twirling is een zeer afwisselende, muzikale en buitengewoon leuke sport. Het combineert het twirlen van de baton met dans en acrobatiek. De baton is uiteraard erg belangrijk binnen de sport. Je leert bij onze vereniging dan ook verschillende tricks uit te voeren. Maar naast de technische beheersing van de baton leer je ook dans en acrobatische elementen zoals sprongen en radslagen.  


Beginnersteams

Je kunt vanaf 3,5 jaar lid worden van de vereniging. Ons jongste beginnersteam (tot +- 7 jaar) traint op de woensdagavond. Het tweede beginnersteam (vanaf ongeveer 7 jaar tot 10 jaar) op de donderdagavond. In deze lessen wordt er spelenderwijs kennis gemaakt met twirlen en dansen. Er wordt veel op (herkenbare) muziek gewerkt. Ons jongste beginnersteam is nog geen wedstrijdteam. Soms treden ze wel op, bijvoorbeeld tijdens Carnaval of Sinterklaas. 

Gevorderden teams

Onze gevorderden teams gaan wel op wedstrijd. Er worden zo'n 4 tot 5 wedstrijden per jaar gepland. Op deze wedstrijden is het mogelijk je te plaatsen voor kampioenschappen die aan het einde van het jaar plaats vinden. 

Solo/duo onderdelen

Naast deelname in de teams kan er gekozen worden om een solo- en/of duo onderdeel te doen. Deze extra lessen worden op woensdag- of donderdagavond gepland. Hierbij wordt gekeken naar ruimte en beschikbare docenten. Als extra onderdeel kan er gekozen worden voor een dance twirl (dansen op muziek) of voor een twirling 1- of 2-baton (technisch onderdeel).  Docenten

Ons docententeam bestaat op dit moment uit:

Ilona Meijer-Moerkens

Dennis Bergmans

Amy-Lynn Hunting

Femke Posthuma

Marjolijn Stigter


Meer informatie?

Heeft u vragen? Stuur dan gerust een mailtje via:

 

re-creation@kpnmail.nl